In efortul de a realiza o constructie cu eficienta energetica foarte buna, sau pentru reabilitarea unei constructii vechi, veti ajunge la momentul alegerii, achizitionarii si montarii de ferestre si usi. Daca ferestrele isi gasesc locul in spatiile peretilor exteriori, usile pot avea drept destinatie de utilizare atat interiorul constructiei, dar si exteriorul ei la nivelul usile de acces spre interior.

Despre usile de interior

Vom analiza astazi de ce este util sa va indreptati atentia spre usile termopan de interior ca fiind preferate inaintea altor materiale din care se pot frabrica usile ce vor deservi intrarile in camerele de locuit, sau in spatiile anexa unei cladiri.

Aceste usi termopan de interior au la baza aceeasi tehnologie de fabricare care este utilizata pentru producerea ferestrelor. Prin urmare beneficiile le veti resimti in totalitate pentru ca odata montate aceste usi vor atenua foarte bine zgomotul de dincolo de spatiul pe care il vor inchide. La fel de bine se vor comporta si in ceea ce priveste blocarea curentilor de aer si metinerea la interior a temparaturii cu care ati climatizat camera. Consumul de electricitate sau gaz pentru producerea de aer rece sau aer cald va deveni eficient.

In functie de preferinte aceste usi termopan pentru interior se pot alege in culori diferite pentru tocarie si pot avea sau nu zone cu sticla termopan mata sau clara. Feroneria la randu-i se poate solicita cu sistem de inchidere.

Tipuri de material pentru usile de interior

Pentru ca industria ce produce usi termopan de interior ofera posibilitatea alegerii materialului din care se vor confectiona tocurile si canatele usilor, nu ezitati sa verificati care dintre aceste materiale este mai potrivit si mai convenabil economic pentru dumneavoastra. 

Doua aspecte vor ramane certe si le veti regasi la toate usile termopan pentru interior. Calitatea va fi impecabila, iar precizia functionarii pe termen lung va face sa merite investitia pentru ca reparatiile sunt foarte rare.

usa interior aluminiu

Usi din aluminiu

Usa termopan aluminiu interior este de regula recomandata pentru utilizari in spatii detinute de antreprenori. Garantia rezistentei la utilizari multiple este primul aspect pe care trebuie sa va bazati. In acelasi timp usile termopan aluminiu pentru interior pot fi cel putin la fel de ofertante din punct de vedere estetic. Fie veti accepta culoarea clasica a profilelor, fie veti solicita vopsirea lor intr-o culoare disponibila in catalog.

Aceasta varianta de usi aluminiu interior se preteaza foarte bine la accesorizarea cu elemente speciale de inchidere atunci cand aveti nevoie de un anumit nivel de siguranta pentru spatiile interioare. Manevrabilitatea va ramane perfecta si nu va exista riscul de blocare deoarece feroneria cu sisteme de siguranta este de cea mai buna calitate.

Desi vorbim despre un metal, profilul din aluminiu multicameral va juca un rol foarte precis in pastrarea conditionarii aerului din incaperi. Fie ca veti monta usi aluminiu interior pline, fie cu sectiuni din geam termopan, izolarea termica si fonica se va realiza exemplar.

Usi din PVC

Usile termopan PVC pentru interior va intampina in primul rand prin versatilitatea alegerii culorii tocariei si a formei pe care o doriti. Prelucrarea profilelor este atat de facila incat sunt putine unghiuri care nu se vor putea realiza. Combinatiile pe care le puteti alege intre partile cu material termoizolant plin si partile dotate cu geam termopan mat sau clar sunt suficiente pentru a gasi o solutie confortabila.

Daca urmariti in mod special ridicarea nivelului de termoizolare impotriva frigului si curentilor de aer si in acelasi timp atenuarea zogmotului de dincolo de usa termopan PCV de interior pe care o veti alege, aceasta este solutia castigatoare.

Durata de utilizare in conditii normale rezidentiale si chiar comerciale cu mediu asemanator cu cel de locuit depaseste cativa zeci de ani. In tot acest timp singura indatorire pe care o veti avea este de a curata periodic de praf sau amprente aceasta usa termopan PVC de interior si de a gresa feroneria. Chiar si reparatiile sau inlocuirea unor componente cum sunt garniturile vor fi la un pret convenabil, prin urmare merita sa montati un astfel de produs.

Caracteristici

Raspunsul pozitiv oferit de posesorii de usi termopan de interior in privinta utilizarii acestora si in special pentru aportul pe care il au in scopul cresterii eficientei energetice a cladirii, le recomanda ca fiind singura solutie viabila si cu folosire economica pe termen lung.

Pentru a va asigura ca intr-adevar toata gama de usi termopan de interior atinge aceste cerinte va prezentam caracteristicile pe care le veti regasi dupa montaj.

  • Se produc rapid in forma si dimensiunea solicitata.
  • Se monteaza usor, chiar si in cazul cladirilor in curs de reabilitare.
  • Se acomoneaza estetic cu majoritatea elementelor de design interior.
  • Aduc un plus substantial de intimitate termica si fonica in camera.
  • Se intretin cu usurinta si consum redus de materiale de intretinere.
  • Se repara rapid si economic.
usi de interior

Usi termopan la comanda

Sunt deja ani buni de cand nu se  mai tine seama de constrangerile legate de dimensionarea golurilor pentru usi si ferestre. Standardele inca se pastreaza in privinta latimii si inaltimii usilor de interior si a ferestrelor, insa astazi puteti solicita proiectantului deschideri in pereti la dimensiunea pe care o doriti. Cu siguranta ca vor fi respectate normele de siguranta in constructii, prin urmare o limitare exista.

Totusi, va intrebati justificat daca le veti putea configura asa cum va doriti. Cu siguranta da, pentru ca usile termopan de interior pot fi produse la dimensiunea dorita si vor fi finisate in culoarea care se asorteaza cel mai bine designul cladirii si scopul utilizarii.

De ce sa alegeti usile termopan de interior facute la comanda?

Inainte de orice primeaza aspectul utilizarii si conforul pe care il cautati. Usile termopan de interior realizate pe comanda se vor potrivi perfect pe golul lasat in perete. Daca aveti vreun dubiu in acest sens solicitati consultanta de specialitate direct la producator. Un tehnician se va deplasa si va prelua dimensiunile de executie. In plus veti stabili cu aceasta ocazie toate amanuntele legate de culoarea profilelor, tipul de inchidere si impartirea foii de usa termopan de interior.