Configuratia cladirilor rezidentiale sau comerciale impune asigurarea unui acces facil la interior si simultan necesitatea unui nivel de siguranta al bunurilor si persoanelor aflate intr-un anumit moment in cladire.

Pentru aceste motive deciza montarii unor usi care se manevreaza usor si permit o asiguare optima prin sistemul de blocare cu cheie este foarte importanta. Cea mai rapida si solida investitie in acest scop sunt usile termopan de exterior care sunt prevazute cu multiple caracteristici ce ridica confortul si siguranta proprietarilor de cladiri.

Despre usile de exterior

In cele mai multe dintre situatii veti fi nevoiti sa alegeti astfel de usi termopan de exterior din multitudinea de oferte pe care producatorii si vanzatorii le prezinta. 

In prima instanta sa alegi o astfel de usa termopan pentru casa sau pentru sediul unei firmei poate parea o decizie dificila. 

Spunem acest lucru pentru ca informatiile tehnice referitoare la tipul de profile si de sticla termopan sunt atat de numeroase incat va puteti incurca foarte usor.

Din acest motiv am decis sa va prezentam o clasificare simpla in privinta materialelor din care puteti solicita sa fie produsa usa termopan pentru exterior, dar si alte amanunte legate de caracteristicile acestor usi de exterior.

Nu in ultimul rand vom arata informatii care ar putea deveni impotante in luarea deciziei in sensul avantajelor pe care le veti primi atunci cand stiti ca puteti face pe comanda usile termopan pentru exterior.

usi termopan exterior

Tipuri de material pentru usile de exterior

Asa cum am amintit anterior usile cu profile si geam termopan pentru exterior sunt disponibile in doua variante in legatura cu materialul din care se executa tocaria. Aceste materiale sunt reprezentate de profilele din PVC sau profilele din aluminiu, fiecare dintre ele avand un numar diferit de camere de aer si adancime de constructie.

Scopul acestor profile, indiferent de material, este sa asigure o structura solida, compacta si durabila, simultan cu obtinerea unui coeficient foarte bun de reducere a transferului termic si fonic la nivel de tocarie.

usa aluminiu exterior de intrare

Usi din aluminiu

Aceasta solutie in privinta alegerii materialului pentru usi termopan exterior este recomandata de producatori in special pentru utilizatorii din zona economica. Profilul din aluminiu permite montarea unor sisteme de siguranta multiple pentru securizare spatiilor interioare dotate cu usi aluminiu exterior. In plus, durabilitatea va fi foarte buna in conditiile in care traficul suportat de o astfel de usa este considerat ridicat atunci cand este montata la intrarea in magazine sau sedii de firma, spre exemplu.

Alegand usi termopan aluminiu exterior nu veti pierde nimic nici in privinta aspectului estetic. Aluminiul in sine este un material cu o textura cel putin la fel de fina ca si PVC-ul, insa efectul lucios pare sa fie mai pregnant. Daca tineti in mod special sa aveti o anumita culoare a tocurilor de usi termopan aluminiu exterior, o puteti solicita in momentul comenzii deoarece aceste profile pot fi vopsite.

In functie de aspectul pe care doriti sa-l imprimati intrarii in sediul firmei sau in magazin, usile termopan din aluminiu pentru exterior pot fi dotate cu sticla termopan in totalitate, sau un mix intre un panou termoizolant si pachetul cu geam termopan.

Chiar daca aluminiul este preferat de antreprenori in scopul montarii de usi din aluminiu pentru exterior, nu trebuie sa aveti nicio retinere in a le monta si in zona rezidentiala. Oriunde le veti avea in dotare aceste usi pentru exterior cu tocarie din aluminiu sunt extrem de solide si vor suplimenta eficienta energetica a spatiului pe care il inchid.

usa pvc exterior de intrare

Usi din PVC

Versiunea de usi termopan PVC pentru exterior poate fi considerata ca prima optiune la asigurarea inchiderilor pentru spatii de tip anexa in gospodarii, sau spatii comerciale si lucrative. Acest material este atat de versatil incat punerea in lucru in forma si la dimensiunile pe care le solicitati este o cerinta care se realizeaza in termen foarte redus.

Aceste usi termopan PVC pentru exterior se pot solicita in variante de culoare pentru ca profilul se poate infolia cu materiale speciale ce ofera diferite imitatii de lemn. Infolierea nu afecteaza cu nimic caracteristicile de termoizolare ale usilor din PVC folosite la exterior. In schimb atributul estetic se va ridica la un nivel foarte bun datorita combinatiilor pe care le puteti realiza in conceptul de design al cladirii.

Termoizolarea cu usi termopan din PVC montate la exterior va fi foarte buna. Sistemul de camere de aer cu care este dotat profilul si materialul compact termoizolat care umple foaia de usa sunt creditate ca fiind de cea mai buna calitate. Garniturile de etansare reduc complet posibilitatea patrunderii curentului de aer sau a apei, in timp ce izolarea fonica este diminuata substantial.

Pe termen de cativa zeci de ani singura obligatie pe care o aveti este sa le asigurati o curatare simpla si usor de realizat. Periodic sistemul de feronerie trebuie gresat, iar daca este nevoie de reparatii acestea sunt ieftine si se realizeaza foarte rapid.

Caracteristici

Atat timp cat cladirea este prevazuta cu pereti termoizolati, iar ferestrele cu geam termopan sunt deja montate, este natural sa investiti in montajul unei usi termopan de exterior de calitate. Realitatea arata ca inchiderea sistemului de termoizolare al cladirii trebuie realizat in totalitate deoarece orice bresa in aceasta bariera va scadea eficienta energetica a spatiului pe care il aveti in proprietate.

Cele mai importante caracteristici pentru usi termopane de exterior le veti regasi in lista care urmeaza.

  • Adaptabile in functie de dimensiuni si finisaje estetice solicitate.
  • Asigura termoizolare eficienta si reduc drastic zgomotul din exterior.
  • Productie si montaj rapide.
  • Resistente la manevrari multiple.
  • Permit adaugarea de sisteme de inchidere multiple.
  • Pretind costuri mici pentru intretinere si mentenanta minima.
  • Sunt servisabile rapid si la un pret decent.

Usi termopan la comanda

Avantajul tehnologiei cu care se produc usile termopan aluminiu pentru exterior contribuie la eficienta proiectelor pe care le aveti. Veti sti de la bun inceput ca nu sunteti constransi la o anumita dimensiune ori culoare a usilor, prin urmare in functie de necestiti inaltimea si latimea usilor nu mai reprezinta o problema.

De ce sa alegeti usile termopan de exterior facute la comanda?

Iata ca aveti mai sus exemplificat principalul atu pentru care merita sa cumparati usi termopan facute la comanda. Este suficient sa plasati o comanda ferma si veti primi produsul la cotele solicitate si in culoarea de finisaj pe care ati ales-o. Aceasta este o garantie confortabila care arata ca veti primi un produs care se va aseza la propriu exact in locul in care este prevazut golul de usa.

Daca exista imposibilitatea de a prealua dimensiunile necesare, solicitati asistenta din partea producatorului pentru ca tehnicienii profesionisti sunt dipsonibili pentru aceasta operatiune. Cu aceasta ocazie nu va mai exista niciun fel de incertitudine in privinta cotelor de executie. Este inca un avantaj major de care beneficiati cand cumparati usi termopan aluminiu exterior facute la comanda.