Solutiile moderne pentru realizarea inchiderii golurilor prevazute pentru usi includ diferite materiale din care se produce tocaria. Actualmente cea mai des auzita cerinta este cea pentru usile din PVC, iar acest lucru se datoreaza in primul rand flexibilitatii si duratei mari de utilizare pe care acest material le are.

Ce sunt usile din PVC?

Cand spunem flexibilitate ne referim cu siguranta la varietatea de modele care se pot produce din profilele PVC, altfel aceasta tocarie fiind una suficient de solida incat sa fie utilizata cativa zeci de ani fara reparatii majore.

Aceasta varianta de tocarie o intalnim in majoritatea intrarilor care deservesc cladiri rezidentiale, insa sunt preferate si de proprietarii de cladiri comerciale. In mod deosebit ea va fi montata cu precadere la interior pentru ca ofera o foarte buna etansare termica si fonica a camerelor ce le au in dotare. La fel de bine se vor comporta si la exterior pentru ca ofera cel putin aceeasi calitate si performanta ca si usile a caror tocarie este confectionata din alte materiale.

 Profilul in sine poate sa difere ca forma in zona baghetelor care sustin pachetul cu geam termopan, iar aceste unghiuri vor conta atunci cand se urmareste o anumita linie de design. Mai mult decat atat, profilul PVC poate fi imbracat in folie la culoarea dorita in asa fel incat asocierea lor estetica cu restul amenajarii la interior sau la exterior sa fie perfecta.

usa pvc exterior de intrare

Profile utilizate

Profil Streamline AD

Streamline

 • Adancime: 76 mm
 • Protectie fonica: 47 dB
 • Protectie termica: 0,83 W/(m²K)
 • Siguranta la efractie
bluEvolution 73

BluEvolution 73

 • Adancime: 73 mm
 • Protectie fonica: 46 dB
 • Protectie termica: 0,73 W/(m²K)
 • Siguranta la efractie
bluEvolution 82 ad

BluEvolution 82

 • Adancime: 82 mm
 • Protectie fonica: 46 dB
 • Protectie termica: 0,71 W/(m²K)
 • Siguranta la efractie
bluEvolution92

BluEvolution 92

 • Adancime: 92 mm
 • Protectie fonica: 46 dB
 • Protectie termica: 0,75 W/(m²K)
 • Siguranta la efractie

Usi din PVC in functie de destinatie

Usile din PVC sunt foarte versatile si se pot integra perfect in orice mediu. Caracteristicile principale ale acestor usi sunt reprezentate in principal de etanseitatea perfecta si de izolatia (fonica si termica) oferita. Astfel, acest profil poate fi folosit cu incredere atat la interior cat si la exterior.

usi pvc interior

Usi de interior

Spatiile interioare ale cladirilor sunt de regula compartimentate, fie pentru utilizarea lor drept camere de locuit, fie pentru folosinta in domeniul birourilor pentru agentii economici sau pentru lucrari de servicii ori microproductie.

Pentru aceste motive inchiderea camerelor este o necesitate de confort in mod special pentru casele de locuit. La fel de utila va fi separarea activitatilor din birouri cu usi care sa permita angajatilor sa lucreze eficient.

Practic, usile din PVC pentru interior sunt binevenite in orice tip de cladire pentru ca ofera ocupantilor nu doar intimitate, dar si protejarea incaperii impotriva curentilor de aer si zgomotului care ar putea deranja. Mai mult, sistemele de garnituri de etansare si feroneria permit o manevrare extrem de silentioasa oricate cicluri inchis-deschis veti actiona.

usi pvc exterior

Usi de exterior

In practica sunt putine locatii unde folosirea acestor usi nu este recomandata. 

Sunt des intalnite la intrarea in cladiri sau magazine pentru ca adaptabilitatea acestei tocarii se face foarte usor dar si pentru ca pot oferi siguranta la efractii. 

In procesul de fabricare tocaria va primi si sisteme de feronerie adaptate nevoilor specifice pentru usilor pentru exterior.

Daca dimensiunile acestor usi sunt mari atunci se vor monta balamele suplimentare pentru o utilizarea sigura si simultan protejarea spatiului inchis astfel. 

Tot pentru acest tip de utilizare la exterior se subintelege ca si sistemele de inchidere vor fi suplimentate prin montarea de iale speciale si vor fi securizate cum se cuvine.

Caracteristici

Faptul ca usile din PVC sunt prezente in utilizare in foarte multe locatii cu scop de cladiri pentru locuit sau cladiri comerciale, indica cert ca pachetul cu caracteristici este cel putin profitabil pentru beneficiari. 

Iata o lista ce contine caracteristici pe care merita sa le aveti in vedere cand optati pentru un anumit tip de material la fabricarea usilor de interior sau de exterior.

 • Adresabilitate extinsa pentru cladiri rezidentiale si comerciale.
 • Securizare excelenta si izolare perfecta.
 • Coordonare excelenta in privinta designului tocariei si al culorii acesteia.
 • Manevrabilitate sigura si de durata chiar si in utilizari comerciale.
 • Etanseizare de top care permite utilizarea lor la exterior.
 • Contributie semnificativa la cresterea eficientei energetice a cladirii.
 • Montaj rapid si dare in folosire in cel mult 24 de ore.
 • Usurinta in intretinere si costuri mici pentru reparatii.
 • Accesibilitate in privinta costurilor de comanda.
profil usa pvc
usa pvc

Avantaje

O intrebare va persista intotdeauna atunci cand faceti o alegere in privinta materialelor cu care construiti. La fel se intampla si cand doriti sa montati usi, in ideea ca poate un alt material ar fi fost mai potrivit.

Iata cateva chestiuni pe care merita sa le cunoasteti in luarea unei decizii. Vom analiza rapid cum sunt usile din PVC fata de cele produse din profile din aluminiu, ori cele cu structura din lemn.

VS Aluminiu

Tamplaria din PVC, in comparatie cu cea din aluminiu, este in primul rand mai usoara. Acest lucru reprezinta un factor important atunci cand incarcarea structurii unei cladiri trebuie sa tina cont in mod special de accesoriile care se monteaza pe structura. Din acest motiv sunt de preferat usile cu profile PVC in locul celor din aluminiu. In plus, efectul de camin este mult mai pregnant atunci cand folositi profile din PVC, deoarece aluminiul este asociat de regula cu spatii legate de industrie, comert, etc.

VS Lemn

Prima indicatie in comparatia cu tamplaria din lemn este legata de durata de utilizare si modalitatile de intretinere pe termen lung. Este absolut sigur ca atat timp cat veti folosi drept material pentru tocarie PVC-ul, chiar si la exterior, nu veti avea nicio grija in privinta intretinerii. Singura grija este sa le curatati de praf si mudaria adusa de vant si ploi, in rest nu va fi nevoie de relacuire sau revopsire. Este un avantaj major in aceasta directie, drept pentru care usile din PVC sunt cert preferabile.

Avem produsul potrivit pentru proiectul dumneavoastra.
Profesionisti in lucru. Un montaj perfect si impecabil.
Fara surprize. Oferim garantie pentru fiecare proiect realizat sau produs comandat.

Aveti nevoie de tamplarie la comanda?

Va putem ajuta! Lasati-ne detaliile proiectului si ne ocupam imediat.

Nu gasiti informatiile de care aveti nevoie? Sunteti nehotarat si aveti nevoie de un sfat?

Apelati-ne pentru mai multe detalii.