Usile din PVC-Aluminiu reprezinta o solutie tehnologica prin care se produc usi al caror potential de blocare al schimbului de energie cu mediul exterior si efect antifonic sunt net imbunatite. Definita este succinta insa mai multe amanunte in ceea ce priveste modul in care aceste usi sunt fabricate veti regasi in continuare.

Ce sunt usile din PVC-Aluminiu?

Etapa de productie este startata prin prelucrarea profilelor din PVC in forma si dimensinile solicitate. In a doua faza de productie vor fi debitate si montate profile din aluminiu doar pe fata exterioara a usii. Aceasta solutie a fost gandita cu dublu scop, ambele avantaje aducand beneficii importante in utilizarea produsului.

In primul rand discutam despre o extindere importanta a rolului pe care profilul PVC il are in privinta protejarii termice a spatiul din spatele usii. In paralel cu acest scop s-a urmarit o deschidere a oportunitatilor in privinta alegerii culorilor pentru tocaria usilor de exterior. 

Gratie proprietatilor sale aluminiul este un material perfect pentru a fi vopsit prin diferite metode, astfel ca finisajul poate fi ales din zeci de variante si nuante din paletarul RAL, inclusiv aspectul de mat sau lucios.

Un atribut important al acestor profile din aluminiu este simplitatea cu care sunt aplicate peste tocaria din PVC. Manopera este usor de realizat, nu se produce vreo afectare a structurii usii din PVC si nici murdarie in timpul montajului. In practica alaturarea lor se poate face si odata cu montajul usilor clasice contruite din profil PVC, daca nu cumva a fost deja facut pe linia de productie.

usa pvc aluminiu

Caracteristici

Este de asteptat ca o usa sa aiba suficient potential pentru securizarea spatiului pe care il inchide. Cele mai multe dintre usile comandate de beneficiarii rezidentiali sau comerciali sunt pentru intrarea in locuinte sau sedii de firma. Usile clasice din PVC ofera un argument substantial in ceea ce priveste durabilitatea, etanseitatea si securizarea cladirilor.

In prezent puteti beneficia de un plus pentru fiecare dintre caracteristicile enuntate odata ce usile din PVC-Aluminiu vor fi montate. Urmariti si verificati in continuare daca acest potential este pe masura asteptarilor dumneavoastra.

 • Se mareste rezistenta tocurilor impotriva tentativelor de efractie.
 • Se suplimenteaza grosimea profilului pentru incorporarea de sisteme de inchidere complexe.
 • Se creaza o bariera termica suplimentara impotriva frigului sau caldurii sezoniere.
 • Se imbunatateste stabilitatea structurii usii pentru utilizare in regim de trafic ridicat.
 • Se faciliteaza protejarea tocariei din PVC la expunerea factorilor intensivi de clima cum sunt umezeala, caldura si frigul extrem.
 • Se simplifica sesiunile de intretinere curenta si scad costurile cu consumabilele utilizate.
 • Se permit beneficiarului suficiente variante pentru vopsirea profilului din aluminiu.
 • Se ofera variante de alegere a finisarii, lucru care ajuta la completarea designului general al fatadei.
profil usa pvc aluminiu
profil usa

Avantaje

Usa unei cladiri reprezinta punctul central de acces, prin urmare se urmareste ca avantajele pe care le distribuie sa fie constante si pe o durata mare de timp. In cazul usilor care se fabrica din profile PVC aceste deziderate sunt sustenabile gratie calitatii materialelor care se pun in lucru.

Fiind vorba despre usi s-a urmarit si s-a reusit amplificarea acestor avantaje deja apreciate prin folosirea tehnologiei de aplicare a profilului din aluminiu peste tocaria din PVC. Iata in cele ce urmeaza o lista cu avantaje care decurg si pe care le veti regasi la usile din PVC-Aluminiu.

 • Garantarea extinderii duratei de viata la folosirea usilor placate la exterior cu profil din aluminiu.
 • Diminuarea valorilor masurate in privinta consumului de energie cu climatizarea sezoniera a spatiilor inchise cu aceste usi.
 • Sporirea elegantei si a confortului pentru realizarea unui design asortat cu specificul zonei.
 • Optiuni multiple pentru alegerea apectului de finisare dintr-un paletar RAL diversificat.
 • Montaj al profilelor din aluminiu peste tocaria din PVC fara efecte fizice asupra acesteia.
 • Se faciliteaza folosirea unor solutii de inchidere securizata datorita duritatii aluminiului.
 • Costuri si mai mici in privinta mentenantei pe termen lung.

Izolatie excelenta

Scopul montarii unei usi cu proprietati de izolare foarte bune reprezinta cea mai importanta cerinta a oricarui client. Nu se poate spune ca aspectul estetic ar fi lasat in plan secund, insa daca cele doua pot fi primite deodata in acelasi produs, cu atat mai bine.

Acum aveti ocazia sa va bucurati de ambele caracteristici imediat dupa darea in utilizare a usilor din PVC placate cu aluminiu.

Ne vom concentra in continuare in a puncta aspectele legate de izolarea termica si cea fonica cu care usile din PVC-Aluminiu contribuie atat la confortul resimtit in cladire si simultan la economia de resurse pentru intretinerea acesteia in folosul confortului locatarilor.

Izolatie termica

De regula aceasta cerinta este dificil de indeplinit daca nu sunt folosite materiale, produse finite si manopera de calitate pentru montaj. 

Presupunand ca ati optat pentru tamplarie din PVC placata cu aluminiu si montajul se realizeaza profesional, este momentul sa uitati de grija izolarii termice la nivelul usii. 

Placarea in sine asigura suplimentar inca o zona de aer tampon in fata profilului din PVC, prin urmare efectul termic de cald sau rece asupra usii este substantial diminuat. In rest, tocaria din PVC isi va juca impecabil rolul de etansare ce este datorat elementelor de inchidere cu garnituri speciale si feroneriei.

Izolatie fonica

Fiecare spatiu deschis in peretele unei cladiri reprezinta o cale pentru patrunderea zgomotelor din exterior. Usile si ferestrele, fiind cele mai mari deschideri, trebuie sa estompeze cat mai mult cu putinta presiunea sonora pentru a se putea declara confortabila locuirea in cladire. 

In aceasta privinta usile din PVC-Aluminiu exceleaza si reduc si mai mult intensitatea detectabila a zgomotului din exterior. Se aplica in principiu acelasi efect descris la izolatia termica, cu precizarea ca va fi necesar ca si pachetul de sticla termopan sa contribuie prin caracteristicile sale de izolatie pentru aceasta cerinta.

Avem produsul potrivit pentru proiectul dumneavoastra.
Profesionisti in lucru. Un montaj perfect si impecabil.
Fara surprize. Oferim garantie pentru fiecare proiect realizat sau produs comandat.

Aveti nevoie de tamplarie la comanda?

Va putem ajuta! Lasati-ne detaliile proiectului si ne ocupam imediat.

Nu gasiti informatiile de care aveti nevoie? Sunteti nehotarat si aveti nevoie de un sfat?

Apelati-ne pentru mai multe detalii.