Tamplaria din aluminiu ridica la o cota foarte buna calitatea oricarei constructii atunci cand solicitarile sunt in legatura cu inchidere golurilor pentru usi. De la usa de intrare in cladire si pana la ultima usa care asigura delimitarea unei camere, fiecare usa joaca un rol bine stabilit si poate fi configurata dimensional si ca siguranta de acces, asa cum cere proiectul.

Ce sunt usile din aluminiu?

Usile din aluminiu au la baza profile a caror constructie este special creata pentru a furniza simultan durabilitate si estetica in contextul in care vor fi montate. 

De regula proprietarii de cladiri solicita produse cu o durata cat mai mare de utilizare, asta pentru a lasa deoparte pentru cativa zeci de ani necesitatea inlocuirii lor.

In aceasta categorie se incadreaza si usile din aluminiu pentru care va fi necesara doar o intretinere minima si un nivel de service ori reparatii ieftine. 

Gratie profilului multicameral, produsele care rezulta sunt catalogate ca fiind recomandate pentru cresterea factorului de termoizolare termica si fonica a spatiului pe care il vor inchide.

In combinatie cu restul materialelor care compun in final o usa din aluminiu si aici ne referim la pachetul cu sticla termopan si sistemele de garnituri si feronerie, va rezulta un produs cu o calitate foarte buna.

usi termopan aluminiu

Usi din aluminiu in functie de destinatie

Montarea tamplariei din aluminiu pentru usi nu are nicio ingradire. Se pot monta usi din aluminiu la interior si cu atat mai mult usi din aluminiu la exterior. Conditia care trebuie respectata este legata de utilitatea pe care tamplaria din aluminiu trebuie sa o transfere spataiului in care va fi folosita.

Sunt situatii in care usile din aluminiu pentru interior nu sunt neaparat recomandate, insa la fel de bine usile din PVC pentru exterior ar putea fi mai curand inlocuite cu o tamplarie din aluminiu. Prin urmare o expertiza autorizata in aceasta privinta va fi binevenita pentru a folosi tot potentialul acestui produs, iar noi le vom detalia cu amanunte in functie de locul montajului.

usa interior aluminiu

Usi de interior

Spatiile interioare in care usile din aluminiu sunt des solicitate au legatura cu cladirile in care exista activitati de productie. 

Bazandu-se pe caracteristica de durabilitate si intretinere facila a acestor profile, este de inteles ca proiectantii indica montarea acestor usi aluminiu interior. 

Indiferent de configurarea lor, cu geam termopan sau panou termopan, rezultatul va fi acelasi si directionat spre scopul utilizarii in regim activ.

Acelasi tip de usi aluminiu interior se pot folosi si pentru spatii cu destinatie medicala in centrele de sanatate, sau in spatiile administratiei locale. 

Pe termen  lung este cea mai viabila solutie pentru reducerea costurilor cu intretinerea acestui tip de produs.

Usi de exterior

Asa cum am amintit, factorul de protectie ridicat pe care il ofera oricare model de usi aluminiu exterior recomanda montarea lor la intrarile cladirilor. 

Aici intervine inclusiv folosirea lor in zona rezidentiala care se poate baza pe aceste profile din aluminiu pentru a securiza mai bine interiorul caselor de locuit. Profilele din aluminiu se pot vopsi incat sa fie asortate cu restul fatadei.

Nu va fi niciun fel de contradictie intre a monta usi aluminiu exterior si ferestrele din PVC daca ati decis astfel. Este important rezultatul pe care il primiti. Cu siguranta cu usi aluminiu exterior aveti si mai multa siguranta in propria casa. In rest, usile din aluminiu pentru exterior sunt cel putin perfecte pentru orice tip de cladire comerciala, de productie, pentru servicii, etc.

Caracteristici

Din cele aratate anterior reiese ca folosirea profilelor din aluminiu pentru producerea de usi aluminiu interior sau usi aluminiu exterior ofera beneficiarului caracteristici importante:

  • Simplu, rapid si economic de intretinut.
  • Lucrari de service si reparatii care se executa usor si fara murdarie.
  • Reduc zgomotul cu pana la aproape jumatate din intensitatea reala.
  • Cresc eficienta energetica a cladirii.
  • Suporta dimensiuni mari si implicit feronerie grea.
  • Devin un obstacol eficient impotriva tentativei de efractie.
  • Se acomodeaza perfect estetic cu cladirile comerciale, de productie sau birouri.
  • Usor de adaptat cromatic prin vopsire pentru cladirile rezidentiale.
profil aluminiu
usa aluminiu

Avantaje

Constatand caracteristicile prezentate se va incerca natural comparatia dintre usi din aluminiu vs PVC, dar si dintre usi din aluminiu vs lemn. In continuare aveti o analiza succinta a ambelor situatii.

VS PVC

Principala diferenta este legata de posibilitatea realizarii unor proiecte cu dimensiuni mari si incarcare structurala pe masura. 

Aluminiul este capabil sa suporte astfel de greutati in comparatie cu PVC-ul care are limitari in acest sens. 

In plus, veti fi incantati sa constatati ca pe termen lung profilul din aluminiu va rezista net mai bine fata de cel din PVC. Nu vor fi necesare inlocuiri decat la nivelul sistemelor de garnituri si eventual reparatii minore ale feroneriei.

VS Lemn

Usile din aluminiu vor rezista cu mult peste oricare tip de usi din lemn. Practic aluminiul nu reactioneaza cu mediul inconjurator, nu imbatraneste si nu are nevoie de intretinere anuala a suprafetei tamplariei.  

In schimb, orice usa din lemn va necesita improspatarea stratului de lac sau de vopsea si uneori proceduri de tamplarie costisitoare atunci cand lemnul isi schimba planeitatea datorita umezelei.

Avem produsul potrivit pentru proiectul dumneavoastra.
Profesionisti in lucru. Un montaj perfect si impecabil.
Fara surprize. Oferim garantie pentru fiecare proiect realizat sau produs comandat.

Aveti nevoie de tamplarie la comanda?

Va putem ajuta! Lasati-ne detaliile proiectului si ne ocupam imediat.

Nu gasiti informatiile de care aveti nevoie? Sunteti nehotarat si aveti nevoie de un sfat?

Apelati-ne pentru mai multe detalii.