Plasele impotriva insectelor reprezinta o completare binevenita pentru toate deschiderile de canate ale ferestrelor sau a usilor cu geam termopan. Renumitele plase tantari ar trebui sa fie nelipsite din dotarea termopanelor deoarece nivel de confort, dar si siguranta pentru sanatate, sunt dorite de toti utilizatori.

Ce sunt plasele de insecte?

In economia montarii de ferestre si usi cu geam termopan aceste plase de insecte au o pondere foarte mica, prin urmare efortul financiar este mai mult decat justificat in raport cu beneficiile pe care le veti primi.

Inainte de orice, o plasa de insecte se constituie ca un paravan de netrecut pentru orice tip de insecte, lasand astfel libera patrunderea aerului in incaperi. In special in timpul anotimpului cald aerisirea de dimineata, seara tarziu si cu atat mai mult peste noapte se va face fara nicio grija in privinta asaltului tarntarilor, mustelor sau fluturilor de noapte.

In functie de preferinte producatorii de sisteme de ferestre si usi termopan ofera la alegere mai multe variante de plase tantari, astfel ca manevrarea lor sa se poata face usor, asa cum va este cel mai convenabil.

Este de preferat sa optati pentru montaj plase de tantari inca din momentul in care ati lansat comanda pentru produsele cu geam termopan. Veti economisi timp si bani si veti fi siguri ca plasele confectionate se vor potrivi exact in deschiderea pe care trebuie sa o protejeze.

plasa de insecte

Tipuri de plase

Asa cum am amintit plasele impotriva insectelor sunt disponibile in mai multe versiuni. In primul rand culoare a ramelor si sistemelor de fixare a plaselor si/sau ghidajele si caseta rulou vor fi confectionate la culoare cu profilul tamplariei pentru o integrare perfecta.

Din punct de vedere functional, fiecare varianta ofera caracteristici proprii si cu siguranta exista si o diferentiere de pret intre cele clasice si cele in varianta rulou. Cu toate acestea pretul reflecta in amanunt avantajele pentru fiecare categorie de plase tantari. Din punct de vedere al efectului obtinut fiecare dintre ele se situeaza la cel mai bun nivel de protectie.

In continuare aveti prezentate cele trei tipuri de plase insecte din care va recomandam sa alegeti pe cea/cele potrivite cu nevoile dumneavoastra:

Plase fixe

Aceasta categorie de plase pentru insecte este recomandata pentru ochiurile de fereastra termopan care sunt utilizare strict pentru aerisirea incaperilor. 

Cu alte cuvinte aceste plase nu vor fi utilizate prin deschidere decat foarte rar. Spre exemplu, sunt utile pentru camere ce sunt folosite ca depozite, sau pentru aerisirea spatiilor de tip beci.

Montarea lor se face usor cu ajutorul unor piese din PVC dur care le vor sustine la baza si in partea superiora si le mentin lipite de profilul termopan. 

Pentru intretinere acest tip de plase insecte se pot scoate foarte simplu de pe pozitie si se curata prin spalare cu jet de apa.

plasa insecte fixa

Plase cu balamale

O plasa cu balamale folosita contra insectelor este un produs mobil care se comporta indentic ca un canat de fereastra sau ca o foaie de usa. 

Deschiderea se realizeaza spre exterior, iar sustinerea cadrului este facuta cu balamale de forma clasica din PVC dur. Pentru inchidere ferma este utilizata o piesa tip clips ce este montata pe profilul termopan. Acest clips prinde si retine fixata plasa pentru insecte atunci cand este in pozitia inchisa.

Timpul de montaj este extrem de redus, iar materialele utilizate sunt standardizate. O data pe an este recomandat ca plasa sa fie scosa cu atentie din balamale si spalata pentru curatarea prafului care blocheaza ochiurile acesteia.

plasa insecte batanta

De ce sa le montam?

Ratiunea pentru care sunt atat de apreciate aceste plase insecte este evidenta. Experienta neplacuta a patrunderii insectelor in incaperi contribuie la o stare de nervozitate care nu isi are rostul atat timp cat exista aceasta solutie.

Prin montaj plasa tantari veti asigura linistea zilnica a ocupantilor din locuinte si sedii de institutii, iar santatea lor va fi protejata. Spunem asta deoarece insectele zburatoare sau nu, pot fi purtatoare de virusi care provoaca tulburari insemnate ale starii de sanatate.

Imediat dupa ce s-a realizat acest montaj plasa tantari, odihna de peste noapte nu va mai fi tulburata de insistenta tantarilor, iar aerul proaspat si racoros va contribui la un somn linistit.

Avantaje in utilizarea plaselor

Practica arata clar ca oricare model de plase tantari ridica semnificativ nivelul de confort al incaperii unde sunt montate. In plus, se observa clar ca ferestrele lasate deschis si care beneficiaza de aportul unor plase insecte sunt mai protejate impotriva prafului din aerul exterior. 

Acest avantaj se datoreaza structurii fine a ochiurilor plasei din fibra de sticla care reuseste sa filtreze si sa blocheze particulele de mici dimensiuni.

Facand comparatie intre o incapere ce are montate plase pentru insecte si una la care ferestrele nu sunt protejate astfel, este evident ca in cea de-a doua incapere ocupantii vor avea de suferit neplacerile produse se tantari, muste, praf, etc.

Concluzie

Pornind de la ideea ca termopanele sunt produse care schimba radical perceptia confortului interior al locuintelor si birourilor, atunci accesorizarea lor cu plase insecte completeaza indubitabil acest pachet cu beneficii. 

Este suficient sa analizati ce varianta de plasa pentru insecte v-ar fi convenabila pentru utilizare si sa o comandati deodata cu fereastra sau usa cu geam termopan. Nu ratati in niciun fel ofertele ce pot aparea in legatura cu plasele pentru insecte ce pot fi oferite gratuit la achiztionarea unei anumite cantintati (metri patrati) de sisteme termopan.