Accesorizarea ferestrelor termopan este importanta pentru ridicarea nivelului de protectie a cladirii impotriva factorilor de mediu.

Unul dintre accesorii este glaful, adica acel produs care acopera peretele toata linia de baza a ramei ferestrei, atat la exterior cat si la interior.

Ambele glafuri au rol dublu. In primul rand la exterior vor proteja peretele cladirii impotriva infiltrarii apei pluviale, iar la interior peretele va fi protejat si va permite utilizarea glafului in scopuri practice si estetice.

Prin montarea de glafuri PVC exterior si glafuri PVC interior designul general al ferestrei termopan se va intregi si integra atat cu fatada cat si cu interiorul camerei.


Prin urmare, montarea de glafuri ferestre termopan este recomandat sa se realizeze atat la exterior cat si la interior. Daca montajul este facut odata cu montajul ferestrei, cu atat mai bine. Motivul se refera la finalizarea lucrarilor in aceeasi sesiune de umplere golului de fereastra.

Astfel se vor elimina riscurilor legate de deteriorari ale peretelui de sub fereastra, in special in exterior si se evita refacerea curateniei la interior.

glafuri pvc

Tipuri

Alegerea glafurilor se va face in primul rand in coordonare cu lungimea necesara si simultan cu finisajul de culoare pe care il puteti alege pentru asortare estetica.


De regula culoarea pentru glafuri ferestre termopan se alege in functie de culoarea ferestrelor termoizolante, insa aceasta nu este o regula.
Sunt situatii in care un constrat de nuanta este binevenit, ca atare este ramane un aspect pe care marita sa-l priviti cu atentie.

Glafuri PVC exterior

Acest produs se remarca inainte de orice prin structura sa continua, rigida si usor de configurat in functie de necesitati.

Un alt atuu pentru care merita sa considerati importanta instalarea de glafuri PVC exerior este aspectul estetic pe care il vor transfera imaginii ferestrelor dumneavoastra si fatafei in general.

Fie ca le veti alege in aceeasi nuanta de culoare cu tocaria ferestrei, fie ca veti realiza un contrast de culoare, beneficiile vor fi cel putin aceleasi.

Este important sa stiti ca aceste glafuri PVC exterior se pot alege cu latimi diferite. Acest lucru inseamna ca la o latime mai mare veti beneficia de mai mult spatiu pentru pozitionarea de plante ornamentale in ghivece.

Cum se monteaza?

Asa cum aminteam, montarea de glafuri PVC exterior este recomandat sa fie realizata odata cu fereastra termopan. Daca veti lua aceasta hotarare lucrurile vor deveni simple pentru ca echipa de tehnicieni profesionisti care realizeaza montaj termopane stiu exact cum se face instalarea pentru glafuri PVC exterior.


Pasii de lucru sunt simpli si se refera la masurarea exacta a lungimii care trebuie acoperita cu acest glaf.

Trebuie verificat simultan care este grosimea peretelui ramas expus de la marginea exterioara a tamplariei pana la linia fatadei. Acest lucru este necesar pentru a utiliza o latime corespunzatoare a glafului incat acesta sa depaseasca cu cel putin 3 cm fatada cladirii.

Din lungimea necesara se vor scadea cica 3 mm pentru instalarea capacelor de glaf. Verificati ca suprafata sa fie plana, curata si deprafuita.


Dupa taierea glafului la lungimea necesara se face o verificare inainte de montajul propriu-zis. Inainte de fixare se ataseaza capacele de glaf. Fixarea se realizeaza cu ajutorul unei spume adezive poliuretanice, iar pentru rezistenta suplimentara se folosesc suruburi autoforante si capace pentru acoperirea gaurilor practicate in suprafata plana a glafului.

Glafuri PVC la interior

Scopul estetic este cea mai importanta caracteristica a acestor glafuri PVC interior.

Continuarea liniei de baza a ferestrelor termopan cu glafuri se va incadra perfect pentru orice tip de interior. In plus, in functie de latimea pe care o veti alege, glafurile din PVC pentru interior pot sa ofere un suport excelent pentru amplasarea de obiecte sau plante ornamentale in dreptul canaturilor fixe.

Modalitatea de fixare si structura interioara pe care o au aceste glafuri PVC interior le vor face suficient de solide pentru scopurile amintite.


Profitand de avantajul unui paletar de culori diversificat, combinatia intre nuanta glafului si cea a feretrelor termopan ofera inca un motiv in plus pentru un desing adaptat cu preferintele dumneavoastra.

Cum se monteaza?

Montajul glafurilor din PVC la interior este o operatiune simpla atat timp cat este realizata cu respectarea unor pasi usor de indeplinit.

Este important ca suprafata pe care se va aseza glaful sa fie plana si curata. Daca este necesar acoperiti cu material de constructie gaurile, sau eliminati zonele care ies in afara planului drept.

Nu uitati sa deprafuiti temeinic suprafata.
Se va masoara distanta intre peretii verticali din fata ferestrei termopan si apoi se va debita lungimea necesara.

Este necesar ca lungimea glafului sa fie mai mica cu circa 3 mm pentru a putea monta capacele de glaf.

Pentru fixare se utilizeaza un adeziv spuma poliuretanica adecvat. Doar daca este absolut necesar se pot aplica suruburi autofilentante si apoi capace pentru gauri.

glaf pvc interior

De ce sunt necesare?

Necesitatea montarii de glafuri ferestre termopan este evidenta si va oferi atat protectie impotriva infiltratiilor de apa in peretele exterior, dar si un suport estetic si practic pentru ambele fete ale ferestrelor termopan.


Atat timp cat montajul de glafuri PVC exterior si glafuri PVC interior este realizat corect, folosirea lor pe termen lung este asigurata.

Pentru pret glafuri ferestre termopan pe care il veti plati cu siguranta ca beneficiile vor fi cel putin de luat in considerare.

Cum se intretin?

Pentru intretinere glafuri ferestre termopan necesarul de efort sau consumul de fonduri sunt minime.

Este suficient sa fie curatate periodic cu o laveta usor umezita cu apa.

Doar daca este absolut necesar in apa se va adauga putin detergent obisnuit si dupa spalare se va sterge suprafata cu o laveta uscata.

pret glaf pervaz

Preturi glafuri ferestre termopan

Pentru oricare dintre modelele de glafuri ferestre termopan, fie ca le doriti montate la interior sau exterior, pret glafuri ferestre termopan este foarte asemanator.

In configurarea pretului exista insa doua criterii care dealtfel il si compun.


Este vorba in primul rand despre lungimea si latimea necesara pentru fiecare glafuri PVC exterior si glafuri PVC interior necesare. Tarifarea se face la metru liniar.

Al doilea criteriu se refera la culoarea glafurilor. De regula pentru glafuri ferestre termopan de culoare alb pretul este mai mic in comparatie cu aceleasi glafuri in culorile disponibile in paletarul RAL.


Daca optati pentru montare de glafuri ferestre termopan odata cu fereastra, este posibil ca pret glafuri ferestre termopan total sa fie mai redus pentru ca puteti beneficia de o oferta si cu siguranta manopera este inclusa in manopera generala de montaj ferestre termopan.