Rolul glafurilor pentru ferestre termopan este bine definit. Ele sunt caracterizate drept cele mai utile accesorii in legatura cu protejarea peretilor de sub ferestre. In plus glafurile ofera un spatiu suplimentar in fata si in spatele ferestrei pentru asezarea de obiecte decorative florale sau alte minuaturi.

Iata de ce prin montarea de glafuri aluminiu veti ridica si mai mult cota confortului estetic pe care o aduc ferestrele cu gream termopan si in plus asigurati fatada impotriva intemperiilor pe zona de perete ramasa expusa la baza ramelor de ferestre.

Aceste glafuri aluminiu este recomandat sa fie montate atat la exterior cat si la interior odata cu montajul ferestrei. Ca atare avertizati echipa de tehnicieni care doriti montare de glafuri aluminiu exterior si glafuri aluminiu interior ferestrele pe care le-ati comandat.

 

Cu acesta ocazie puteti profita chiar de un anumit procent de reducere de pret glafuri aluminiu pentru ca se considera ca aveti o comanda cu valoarea mai mare. Ca un bonus al acestei decizii veti face o singura data curatenie si eventuale reparatii ale peretelui. Altfel, la montarea ulterioara a glafurilor din aluminiu veti consuma timp suplimentar.

glafuri aluminiu

Tipuri

Daca nu ati mai avut de-a face cu glafuri aluminiu trebuie sa stiti ca acest produs este considerat cel mai robust dintre toate variantele de glafuri. In plus, aluminiul din care sunt confectionate este un material usor, dar si simplu de prelucrat la montaj. 

In functie de dorintele estetice personale si asociat cu tema generala de design a fatadei si ramei cu geamuri termopan, puteti alege culori diferite atat pentru glafuri aluminiu interior, cat si pentru glafuri aluminiu exterior.

Glafuri aluminiu de exterior

Glafurile din aluminiu pentru exterior se prezinta cu o structura solida si ofera o sesiune de montaj simpla. Sectiunea acestor glafuri aluminiu exterior este in forma literei S, ele fiind deja configurate pentru a fi montate odata cu rama ferestrelor termoizolante. Acest lucru va implica folosirea unui profil specializat, asa numitul solbanc, care se pozitioneaza sub latura de jos a ramei ferestrei.

Am precizat acest aspect deoarece montajul ulterior prin aplicare pe tocul tamplariei PVC nu va fi tot atat de avantajos din punct de vedere al securizarii zidului ferestrei, dar si legat de timpul de montaj.

Tineti cont ca aveti de ales dintr-o paleta mare de culori de finisaj varianta de nuanta, pentru ca noile glafuri aluminiu exterior sa se asorteze perfect cu designul general.

Cum se monteaza?

Etapa de montaj pentru aceste glafuri din aluminiu ar fi bine sa coincida cu montajul ramei ferestrei. Asa cum am amintit cu ajutorul profilului solbanc special conceput pentru imbinarea glafurilor din aluminiu, montajul va fi simplu, rapid si in special eficient.

Taierea la lungime a glafului se face dupa masurarea cu precizie a distantei dintre peretii ferestrei. Nu uitati sa pregatiti suportul pentru pozitionarea glafului. Acest lucru inseamna ca partea orizontala a zidului va fi plana si curatata de praf.

Unghiul laturii care se conecteaza la solbanc este definit in mod special pentru a crea o minima panta de scurgre a apei pluviale. Datorita acestei pozitionari precise in partea opusa, spre exterior unghiul de inchidere al glafului din aluminiu va cadea perfect la 90 de grade, adica paralel cu peretele fatadei.

Stabilizarea definitiva pentru aceste glafuri aluminiu se realizeaza cu suruburi autoforante dedicate, iar pentru un contact ferm cu peretele se aplica inainte de montaj un pat de spuma poliuretanica adeziva.

glafuri de aluminiu exterior

Glafuri aluminiu interior

Pentru finalizarea intr-o maniera estetica placuta si simultan practica montajul de glafuri aluminiu interior reprezinta o etapa recomandata la pozitionarea definitiva a unei ferestre cu geam termoizolant.

Cu aceasta ocazie puteti opta pentru o anumita latime a glafului din aluminiu, lucru care aduce cu sine extinderea spatiului de sub fereastra pentru scopuri practice. Pe zona de glaf veti putea aseza diferite obiecte decorative si cu atat mai mult plante care vor infrumuseta si mai mult camera.

Datorita caracteristicilor sale solide, aluminiul fiind un material suficient de dur incat sa permita sustinerea celor aratate, alegeti glafuri aluminiu interior si in nuanta de culoare pe care o doriti. Veti completa astfel aspectul camerei intr-o maniera simpla si simultan practica.

Cum se monteaza?

Pentru montajul acestor glafuri aluminiu interior cea mai buna varianta este sa lasati echipa de tehnicieni sa se ocupe de aceasta manopera. Daca nu ati optat de la bun inceput pentru ele, atunci va fi necesar sa luati in calcul parcurgerea catorva pasi care pretind si detinerea si folosirea de scule si materiale consumabile pentru montaj.

Pentru stabilirea lungimii corecte se va masura cu ruleta distanta dintre peretii ferestrei. Taierea glafului la cota se realizeaza cu un ferastrau pendular cu panza pentru metal. 

Folositi ochelari si manusi de protectie. Dupa taiere se verifica incadrarea in lungime si inainte de pozitionare se aplica un strat de spuma poliuretanica adeziva pe suportul curat al peretelui. Fixarea finala se face cu suruburi autoforante direct pe rama ferestrei.

glaf aluminiu interior

De ce sunt necesare?

Beneficiile primite dupa montajul unor glafuri aluminiu vor fi evidente, iar cel putin unul dintre ele este absolut necesar.


Vorbim aici despre asigurarea prin acoperire cu glaful din aluminiu a zonei de perete exterior care ramane expusa la intemperii si care se va deteriora rapid.

Dincolo de acest aspect efectul decorativ si practic raman cel putin la fel de importante in special la interior cand veti utiliza dupa plac zona de sprijin oferita de glafuri aluminiu interior.

Cum se intretin?

Procedurile de intretinere pentru glafuri aluminiu sunt atat de simple incat le veti realiza rapid si cu placere.


Indiferent de culoarea lor de finisaj, atat pentru interior cat si pentru exterior, vopseaua de finisaj rezista impecabil la capriciile vremii.


Va fi suficient sa curatati periodic de praf sau ale depuneri, in special la exterior. Apa si o laveta curata vor fi de cele mai multe ori suficiente pentru a le aduce din nou luciul caracteristic.

glafuri ferestre

Preturi glafuri aluminiu

O cotatie reala de pret glafuri aluminiu necesare o veti putea primi punand laolalta cateva informatii. In primul rand este vorba despre lungimea si latimea acestora.

In plus, trebuie sa hotarati care vor fi nuantele de culoare pentru glafuri aluminiu interior si glafuri aluminiu exterior.


Veti retine ca pentru glafuri aluminiu in culoare alb pretul este de cele mai multe ori mai redus fata de cele al caror finisaj este color.

Un alt indiciu care va aduce o reducere pret glafuri aluminiu este decizia de a le comanda odata cu fereastra termopan pe care o montati. 

Sunt situatii cand in oferta exista reduceri pentru glafuri aluminiu la achizionarea mai multor ferestre cu geam termopan.