Noutatea absoluta in privinta inchiderilor pentru golurilor de ferestre este acum disponibila prin solutia tehnologia de aplicare a aluminiului peste profilul din PVC. Vorbim asadar despre ferestrele din PVC-aluminiu a caror includere in ansamblul constructiei va ridica nu doar eficienta energetica odata cu diminuarea costurilor aferente, ci si aspectul designului general.

Ce sunt ferestrele PVC-Aluminiu?

Pentru a intelege mai bine ce reprezinta aceste ferestre pentru beneficiari aratam ca proiectarea si producerea lor porneste odata cu realizarea unei tocarii clasice din profile PVC carora li se vor monta geamuri termopan. Prin urmare pana la acest moment nu exista nicio deosebire fata de tot ceea ce se cunoaste in legatura cu ferestrele din PVC.

Toate caracteristicile si performantele atat de cunoscute ale acestor ferestre vor ramane prezente atat din punct de vedere al calitatilor de reducere substantiala a zgomotului, cat mai ales legat de limitarea convenabila a schimbului de temperatura intre mediul interior si cel exterior.

 

Abia dupa acest moment intervine solutia novativa legata de placarea cu aluminiu a ferestrelor cu profil din PVC. Tehnologia va contribui esential la extinderea performantelor deja cunoscute ale acestor ferestre. In plus arhitectura cladirii este directionata spre o prezenta moderna, iar durabilitatea extinsa in privinta utilizarii deschiderilor de fereastra va deveni evidenta.

ferestre pvc aluminiu

Caracteristici

Asa cum am amintit deja ferestrele din PVC-Aluminiu sunt pregatite sa suplimenteze absolut toate caracteristicile de durabilitate, confort si siguranta pe care deja stiti ca le au ferestrele construite cu profil din PVC. Pentru a le cunoaste si studia in detaliu vom prezenta in continuare informatii ce conduc spre indentificrea celor mai importante caracteristici.

profil pvc placat aluminiu
 • Suplimentarea rezistentei profilului si a componentelor acestuia. Marirea efectului de antifonare si respingere a efectului termic dinspre exterior.
 • Extinderea duratei de viata a intregului ansamblu al fereastrei in fata efectelor meteo.
 • Sporirea sigurantei intregului ansamblu de fereastra impotriva efractiei.
 • Usurarea procedurilor de intretinere si diminuarea costurilor aferente.
 • Flexibilitate convenabila pentru alegerea finisajului de culoare.
 • Design general ce scoate din anonimat orice fatada de cladire.

Avantaje

Daca ati decis ca PVC-ul sa fie materialul cu care se produce tocaria ferestrei inseamna ca sunteti deja familiarizat cu avantajele pe care acesta le trasnfera in utilizare. Tocaria este o componenta importanta in contextul realizarii unui astfel de produs, nu doar pentru ca inchide perimetral golul prevazut de constructor, ci si pentru ca sustine pachetul cu sticla termopan.

Acest lucru este doar o prima constatare deoarece structura tocariei trebuie sa reziste in timp fara deformari. Mai mult decat atat, ea va contribui si la efortul legat de reducerea zgomotului din exterior si mentinerea unei atmosfere placute in interior.

 

Ca atare trebuie sa verificam care sunt in fapt avantajele utilizarii unor ferestre clasice cu tocarie din PVC si sticla termopan, in comparatie cu ferestrele din PVC-aluminiu pe care producatorii le propun. Consultand lista ce urmeaza perspectiva alegerii unor astfel de produse va fi mult mai bine argumentata.

fereastra camera
 • Durata de utilizare marita datorata placarii cu profile din aluminiu la exterior.
 • Parametri superiori in privinta economisirii energiei consumate cu ambientarea la interior.
 • Aspect general cu o calitate superioara ce pune in evidenta arhitectura cladirii.
 • Libertate pentru a determina in amanunt nuanta de culoare si finisajul acesteia in lucios sau mat.
 • Solutii inovative de placare cu aluminiu prin aplicare directa ce nu afecteaza in niciun fel structura tocariei.
 • Mai multa siguranta pentru protejarea bunurilor si persoanelor din cladire.
 • Costuri diminuate in privinta intretinerii pe termen lung.

Izolatie excelenta

Asa cum deja ati observat aceste ferestrele din PVC-Aluminiu propun un dublu efect in ceea ce priveste utilizarea lor. Prima impresie este cea estetica care nu poate fi comparata cu nicio alta solutie constructiva, indiferent de materialul utilizat la producerea tocariei de fereastra. Cea de-a doua impresie va fi resimtita in exploatare si este directionata pe doua cai. Vom arata in cele ce urmeaza cum reactioneaza o fereastra din PVC care este imbracata la exterior cu profile din aluminiu din punct de vedere termic si fonic.

Izolatie termica

Protejarea termica a incaperilor pare sa fie cel mai cautat avantaj atunci cand sunteti in faza de alegere a ferestrei ideale. 

Blocarea curentilor de aer reci sau calzi, stoparea condensului la nivelul de tocariei si al sticlei, precum si mentinerea unei senzatii tactile confortabile la atingerea elementelor ferestrei sunt criterii extrem de importante in contextul alegerii materialelor din care este fabricata o fereastra. 

Pentru ca toate cele enumerate sa devina realitate si sa puteti beneficia la interior de caldura specifica a ferestrelor din PVC, profitati de capacitatea de izolare termica suplimentara oferita de placarea la exterior cu profile din aluminiu.

Izolatie fonica

Este a doua componenta indispensabila pe care oricare beneficiar o solicita justificat la folosirea ferestrelor produse cu materiale moderne. 

Pentru ca nu intotdeauna locatia cladirii este la o distanta confortabila fata de zgomotul citadin, este necesara o protejare fonica cu nivel cat mai bun. Respingerea efectului fonic este realizat in mare parte de structura clasica a ferestrelor din PVC, asta datorita conceptiei multicamerale a profilelor, precum si a sistemului de garnituri de etansare pe care feroneria le preseaza pe toc. 

In cazul ferestrelor din PVC-Aluminiu, baghetele din aluminiu aplicate pe tocaria din PVC ofera o bariera suplimentara pentru dispersia presiunii fonice la nivelul tocariei.